top of page

Eerebegraafplaats App

De Eerebegraafplaats heeft sinds 22 april 2016 een app die gratis is te downloaden via Apple App Store of Google Play Store onder de naam Eerebegraafplaats.
 

U kunt de app ook downloaden als u de Eerebegraafplaats bezoekt.
Bij het informatiepunt tegenover de vlaggemast bij de beheerderswoning vindt u ons gratis wifi downloadpunt.
Al wandelend over de Eerebegraafplaats kunt u deze bekijken en luisteren naar alle informatie die de app u biedt.

De app bestaat uit drie onderdelen:

  • Elf “points of interest” waar u informatie kunt vinden over geschiedenis, ontwerp, materiaalgebruik en verschillende onderdelen van de Eerebegraafplaats.

  • 372 biografieën met foto van alle verzetsstrijders die op de Eerebegraafplaats begraven zijn.

  • Twee wandelingen naar gedenkstenen in de duinen waar meteen na de bevrijding grafkuilen zijn gevonden van gefusilleerde verzetsstrijders.

De gedenkstenen staan in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De wandelingen beginnen bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen van het Nationaal Park, Zeeweg 12, twee kilometer ten oosten van de Eerebegraafplaats. De wandelingen kunnen gecombineerd worden en zijn samen ongeveer 5 km.

De app biedt een schat aan informatie en bevat foto’s, filmbeelden en tekeningen. In korte tijd leert u veel over de ontstaansgeschiedenis van deze bijzondere begraafplaats.
Als u bij een graf staat, kunt u de biografie van die persoon opzoeken. Elke biografie bevat gegevens over de achtergrond van die persoon, zijn verzetsactiviteiten, hoe hij is gearresteerd en omgekomen.

Op 22 april 2016 is de app gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Eerebegraafplaats. Wethouder Nico Heijink van de gemeente Bloemendaal verrichte de opening.
Hans Goedkoop, bekend van het historische televisieprogramma "Andere Tijden", hield een prikkelende en inspirerende toespraak.

De app werd mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro loterij. Uw deelname aan deze loterij wordt daarom van harte aanbevolen.
Daarnaast heeft de Eerebegraafplaats voor het realiseren van de app subsidie ontvangen van Stichting Democratie en Media.

bottom of page