top of page

Rolodex

Op de app van de Eerebegraafplaats is veel informatie te vinden over geschiedenis, architectuur en de diverse onderdelen van de begraafplaats. Ook bevat de app alle biografieën van de verzetsstrijders die op de Eerebegraafplaats zijn begraven. Om bezoekers te informeren die geen mobiele telefoon tot hun beschikking hebben is besloten de biografieën op de Eerebegraafplaats ter beschikking te stellen aan bezoekers in de vorm van een rolodex. De rolodex is in april 2017 geplaatst.

U vindt de rolodex op de begraafplaats meteen achter de grote toegangspoort.

De rolodex bevat 372 biografieën met foto van alle verzetsstrijders die op de Eerebegraafplaats zijn begraven. Elke biografie bevat informatie over de achtergrond van de verzetsstrijder, over de verzetsactiviteiten, op welke wijze de arrestatie heeft plaatsgevonden en hoe de verzetsstrijder is omgekomen. Boven de rolodex hangt een plattegrond waardoor u makkelijk het juiste grafvak kunt vinden van de persoon naar wie u op zoek bent.

De rolodex is eenvoudig te bedienen door het wieltje aan de rechterzijde te draaien.

Mede dankzij subsidies van Stichting Democratie en Media en het Prins Bernhard Cultuurfonds kon de rolodex ontwikkeld en geplaatst worden.

Democratie en Media Logo.png
Logo Prins Bernard Cultuurfonds.png
DSC03729.jpg
DSC03731.jpg
bottom of page