top of page

Bezoekersinformatie

Openingstijden

1 april tot en met 31 oktober: Van 09.00 uur tot 18.00 uur
1 november tot en met 31 maart: Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De toegang is vrij.
N.B.: op de Eerebegraafplaats zijn geen honden toegestaan, uitgezonderd hulphonden.


Bezoekadres
Zeeweg 26
2051 EC Overveen
telefoon 023 - 526 18 69


Geef aan anderen, die net als u een waardig en respectvol bezoek aan de begraafplaats willen brengen, op geen enkele wijze aanstoot.

De Eerebegraafplaats ligt in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit is een beschermd natuurgebied, daarom is de begraafplaats uitsluitend toegankelijk over de bestaande verharde paden.

 

Met het openbaar vervoer


Neem vanaf het NS-station in Haarlem bus 81 richting Zandvoort, of vanaf het NS-station in Zandvoort bus 81 richting Haarlem. Vraag de chauffeur om uitstaphalte Eerebegraafplaats. De bus rijdt tweemaal per uur in beide richtingen. (Deze gegevens zijn van november 2017. Op 9292 kunt u controleren of ze nog actueel zijn.)

Vanaf de Zeeweg voert een verhard schelpenpad naar de Eerebegraafplaats. Na een paar honderd meter wordt het pad eenrichtingsverkeer, het vormt dan een lus die langs een parkeergelegenheid voert voor zo’n twintig auto’s. Hier is ook gelegenheid om fietsen te stallen. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer driehonderd meter lopen over een licht hellend pad, waarlangs op een aantal plaatsen zitbanken zijn opgesteld.

 

Met de auto

 

Vanuit het oosten.
Volg de N200 Amsterdam-Haarlem. In Haarlem gaat de A200 door de stad, blijf deze volgen.

Vanuit het noorden. Volg de A9 Alkmaar-Haarlem. Neem de afslag naar de A22 richting Velsen Noord. Deze gaat over in de N208 richting Bloemendaal. Volg de N208 tot de kruising met de N200. Neem de N200 in westelijke richting (naar rechts).

Vanuit het zuiden.
Volg de A4 Den Haag-Amsterdam tot de kruising met de N201. Neem de N201 in westelijke richting (naar links, richting Hoofddorp). Blijf de N201 volgen tot de splitsing met de N208 in Heemstede. Neem de N208 in noordelijke richting (naar rechts, richting Alkmaar). Blijf de N208 volgen tot de kruising met de N200. Neem de N200 in westelijke richting (naar links).

Verder over de N200


Vanuit Haarlem.
Volg de N200 richting Overveen / Zandvoort / Strand Bloemendaal (de Zeeweg). De Eerebegraafplaats is rechts van deze weg. Borden geven de afslag aan.

Vanuit Zandvoort.
Volg de N200 richting Bloemendaal. Na een bocht die de weg van de zee het land invoert, is de Eerebegraafplaats links van de weg. Borden geven de afslag aan.

Openingstijden VB.jpg

Mindervaliden

Mindervaliden.jpg

Het pad van de parkeerplaats langs het auditorium naar de begraafplaats is niet geschikt voor rolstoelen.
 

Mindervaliden kunnen gebruikmaken van een aparte opgang. Deze opgang voert tot de begraafplaats en is met een auto begaanbaar.
Om deze opgang te bereiken, slaat u vanaf de Zeeweg bij de driesprong vóór de parkeergelegenheid linksaf; een bordje wijst de ingang.

bottom of page