Bezoek aan de Eerebegraafplaats
De Eerebegraafplaats in Bloemendaal is een mooie, stille plek in een beschermd natuurgebied: Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Als je er bent, kun je je nauwelijks voorstellen dat er in zo’n prettige omgeving ooit van die afschuwelijke dingen gebeurden. Als je echt wilt weten hoe het daar is, moet je er zelf eens naartoe gaan, bijvoorbeeld met je klas. Wil je eerst een virtuele rondleiding? Kijk dan in het fotoalbum.

Rondleiding
De Stichting Nationale Herdenking te Bloemendaal verzorgt voorlichting en rondleidingen voor groepen, zoals schoolklassen. Neem voor een afspraak contact op met de heer A. Lagendijk, tel. 023-5387430, e-mail: aartlagendijk@cs.com

Wat moet je weten?
Voordat je een bezoek brengt, is het natuurlijk handig dat je wat van de Eerebegraafplaats afweet, zodat je begrijpt wat je te zien krijgt en snapt waarom de begraafplaats er is. Het best kun je daarvoor lezen wat er op deze website over wordt verteld: over de Tweede Wereldoorlog, over de slachtoffers die er liggen begraven en over de Eerebegraafplaats zelf.
Ook de website 'Zij kozen voor verzet' geeft extra informatie. Deze website is ontwikkeld door de Projectgroep Schoolbezoek Eerebegraafplaats.

Klik hier om te zien wanneer je naar de Eerebegraafplaats kunt gaan en hoe je er kunt komen.